Σαντορίνη

Η Σαντορίνη

Η Σαντορίνη απλώνει την ομορφιά της με περηφάνια πάνω στον άγριο βράχο, αγνοώντας την απειλή του ηφαιστείου και πάνω από το τελευταίο κομμάτι του χαμένου κόσμου της Ατλαντίδας. Ογδόντα χιλιάδες χρόνια πριν το νησί της Σαντορίνης γεννιέται, όταν η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου δημιούργησε την Στρογγυλή. Η Σαντορίνη διαθέτει διαμονή σε ξενοδοχεία, δωμάτια, φαγητό σε εστιατόρια, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Έχει τιμές για όλα τα βαλάντια. Η σημερινή μορφή του νησιού οφείλεται στις -κατά καιρούς – ηφαιστειακές εκρήξεις που μετέβαλαν το αρχικό στρογγυλό σχήμα της. Η επιφάνειά της είναι ελαφρόπετρα πολύ δεκτική σε καλλιέργεια.

Η ιστορία της

Το όνομα της νήσου “Θήρα” προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν ο οποίος αποίκησε πρώτος το νησί . Όσο για το όνομα “Σαντορίνη” προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι στο πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης η οποία υπήρχε στο νησί. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας καθιερώθηκε επίσημα το όνομα “Θήρα”, όμως οι ξένοι χάρτες συνέχισαν να την ονοματίζουν “Σαντα-Είρηνα” από την οποία και παρέμεινε με μικρή παραφθορά από τους Έλληνες ως “Σαντορίνη” .

Αξιοθέατα και Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην εκπληκτική Σαντορίνη, θα πρέπει να συμπεριλάβετε θαλάσσιες περιηγήσεις, επιλέγοντας ανάμεσα σε ομαδικές μονοήμερες θαλάσσιες ξεναγήσεις με παραδοσιακά καΐκια μέχρι ιδιωτικές κρουαζιέρες με πολυτελή σκάφη. Η επίσκεψη στο Ηφαίστειο, τη Νέα και την Παλιά Καμμένη και το κολύμπι στις θερμές πηγές είναι από τις χαρακτηριστικότερες δραστηριότητες που απολαμβάνουν οι επισκέπτες του νησιού.

Η Σαντορίνη αποτελεί πόλο έλξης και για τους λάτρες των καταδύσεων, καθώς οι ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις που συγκλόνισαν το νησί στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό υποθαλάσσιο σκηνικό.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα παρακάτω σημεία ενδιαφέροντος:

  • Ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι
  • Η μαύρη και η κόκκινη παραλία
  • Το νησάκι Θηρασιά
  • Το ναυτικό μουσείο στην Οία
  • Τα ηφαιστειακά νησάκια Νέα και Παλιά Καμμένη με τις θερμές πηγές

Η Κόκκινη & η Άσπρη παραλία

Η Κόκκινη παραλία εδώ και χρόνια διατηρεί δυνατή τη δόξα της και οι άνθρωποι που επισκέπτονται για πρώτη φορά το νησί μαγεύονται από την ομορφιά της αλλά και την διαφορετικότητά της, αφού για να κολυμπήσετε θα πρέπει να κάνετε μία μίνι ορειβασία. Για να γευτείτε όμως τα νερά της και να φτάσετε μέχρι εκεί, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με αυτοκίνητο, είτε με καραβάκι από το Ακρωτήρι. Ο Αύγουστος δεν θεωρείται ο κατάλληλος μήνας για να επισκεφτεί κανείς τη κόκκινη παραλία, μιας και ο κόσμος την επισκέπτεται από τις πρώτες ήδη πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η εύρεση ξαπλώστρας. Για την επίσκεψή σας στην κόκκινη παραλία δεν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας αναψυκτικά ή νερά μιας και στην περιοχή υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τα προμηθευτείτε. Επίσης εντύπωση προκαλούν τα ξύλινα κοσμήματα αλλά και τα ασημένια που μπορείτε να προμηθευτείτε από τους καλλιτέχνες που με τόσο μεράκι δημιουργούν αυτά τα μικροαντικείμενα.

Αν επισκεφτείτε τη Κόκκινη παραλία είναι καλό να επισκεφτείτε και την Άσπρη παραλία οι οποίες είναι γειτονικές. Είναι αρκετά ήρεμη παραλία σε σχέση με τη γειτονική της. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάτι για να φάτε, όπως και νερό μιας και στη συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα στο οποίο θα πρέπει να τα προμηθευτείτε.

Ζήστε μοναδικές εμπειρίες στη Σαντορίνη!